Marmoleum - Joop Brugel Woondesign
16577
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16577,page-child,parent-pageid-5,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Marmoleum

Marmoleum: duurzaam & krachtig

Marmoleum is linoleum met een gemarmerd dessin, al is het ook zonder dit dessin verkrijgbaar. Het belangrijkste kenmerk van linoleum is dat het vrijwel geheel bestaat uit natuurlijke grondstoffen en dus zeer duurzaam is.

Kenmerken van Marmoleum

Marmoleum is slijtvast, krasvast, vochtbestendig, isolerend en veerkrachtig. Omdat het een gladde vloer is, is deze goed schoon te maken. Daardoor is het onder andere ook geschikt voor mensen met problemen aan de luchtwegen.

Marmoleum is verder gemakkelijk in onderhoud en goed te combineren met vloerverwarming.

Natuurlijke grondstoffen

Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen. 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Optimale levenscyclus

Na een levensduur van dertig jaar kan de cyclus opnieuw beginnen. Het Marmoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.

Marmoleum selected by piet boon

Marmoleum® en Piet Boon® delen dezelfde designfilosofie en stellen dezelfde hoge eisen aan kwaliteit en duurzaamheid. Piet Boon heeft een selectie gemaakt uit de complete Marmoleum collectie, een collectie naar zijn smaak. Stijlvol en tijdloos.
Want zoals Piet Boon zegt: ‘Een mooi interieur begint bij een goede basis’.

Bovenstaande foto’s betreffen allen eigen werk.